Vrijwilligers Schoolbibliotheek

Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de Schoolmediatheek IJsselcollege in Capelle aan den IJssel

Wie zoeken wij?

De Bibliotheek op school leent uit aan leerlingen van de onderbouw van het IJsselcollege. Je werkt zelfstandig in de bibliotheek, maar wordt uiteraard bijgestaan door de school en de bibliotheek.

Wat ga je doen?

Je leent boeken uit en neemt ze in. Je geeft tips en helpt leerlingen met het vinden van het juiste boek. Dit doe je het liefst op een vast tijdstip in de week, bijvoorbeeld twee lesuren.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je hebt contact met zowel jongeren als docenten die je enthousiasmeert voor het lezen van boeken. Je helpt hen bij het vinden van ‘het juiste’ boek. Je werkt in een prachtige mediatheek met een mooie actuele collectie.

Wat vragen wij?

• Je hebt plezier in het werken met jongeren (en docenten) in een schoolomgeving
  • Je houdt van boeken en bent in staat anderen voor het lezen hiervan te enthousiasmeren
  • Je bent servicegericht, proactief en in staat de regels te handhaven met behoud van een goede sfeer
  • Je bent voldoende digitaal vaardig om te werken met het uitleensysteem

Wat bieden we je?

We bieden je afwisselend werk op een dynamische werkplek. We zorgen voor goede begeleiding door vakinhoudelijke collega’s. Je krijgt een overzichtelijk takenpakket en een gratis bibliotheekabonnement.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Muriël Steegstra, 06-22 98 28 68 | m.steegstra@bibliotheekaandenijssel.nl, teamleider Educatie.