Vrijwilligers Schoolbibliotheek Krimpernerwaard college

Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de Schoolbibliotheek Krimpenerwaardcollege in Krimpen aan den IJssel

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de prachtige schoolbibliotheek van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. De bibliotheek ligt in het centrum van de school en is dagelijks geopend. Je werkt hier onder leiding van een leesconsulent van Bibliotheek aan den IJssel.

Wat ga je doen?

Je leent boeken uit en neemt ze in. Je geeft tips, luistert goed en helpt de jongeren (12-18) en docenten bij het vinden van het juiste boek. Je motiveert, enthousiasmeert en beantwoordt vragen. Je zorgt dat de schoolbibliotheek er netjes en aantrekkelijk uitziet en maakt in voorkomende gevallen (thema)presentaties om titels extra onder de aandacht te brengen. Samen met de leesconsulent onderhoud je de collectie en geef je advies over de aanschaf van nieuwe boeken.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je hebt dagelijks contact met zowel jongeren als docenten die je enthousiasmeert voor het lezen van boeken. Je helpt hen bij het vinden van ‘het juiste’ boek. Je werkt in een prachtige schoolbibliotheek met een mooie actuele collectie in het centrum van het Krimpenerwaard College.

Wat vragen wij?

  • Je hebt plezier in het werken met jongeren (en docenten) in een schoolomgeving
  • Je houdt van boeken en bent in staat anderen voor het lezen hiervan te enthousiasmeren
  • Je bent servicegericht, proactief en in staat de regels te handhaven met behoud van een goede sfeer
  • Je bent voldoende digitaal vaardig om te werken met het uitleensysteem

Wat bieden we je?

  • Afwisselend werk op een dynamische werkplek in het centrum van de school
  • Goede begeleiding door de vakinhoudelijke collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een vrijwilligersovereenkomst
  • Een gratis bibliotheekabonnement

Meer informatie

Neem contact op met: Kirsten Robben, leesconsulent op het Krimpenerwaardcollege: k.robben@bibliotheekaandenijssel.nl.