Vrijwilliger minibibliotheken

Bibliotheek aan den IJssel heeft in het kader van het project De bibliotheek van thuis een aantal minibibliotheekjes ingericht in Krimpen en Capelle aan den IJssel. Deze kleine bibliotheek is een manier om boeken met elkaar te delen. Boeken die je interessant vindt, mag je meenemen en lezen. Je mag ze houden, of lezen en weer terugzetten. Als je zelf boeken hebt die je met anderen wilt delen, kun je ze ook in deze kast zetten.

Op de website van de bibliotheek is te vinden waar deze bibliotheekjes zich bevinden.

Iedere bibliotheek heeft ook een beheerder. Deze beheerder wordt ieder half jaar bezocht door de vrijwilliger om te kijken:

• hoe de minibibliotheek functioneert
  • hoe de collectie ervoor staat
  • om na te vragen of de contactgegevens zoals die op de website staan nog kloppen.
  • om vragen van de beheerder te beantwoorden.

De werkzaamheden

• contact zoeken met de beheerder
• de beheerder van de minibibliotheek een keer per halfjaar bezoeken
• wijzigingen doorgeven aan je contactpersoon vanuit de bibliotheek

Wat hebben wij je te bieden?

• Een uitdagende en zelfstandige vrijwilligersfunctie
• Een contactpersoon bij bibliotheek aan den IJssel
• Een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid.
• Je maakt deel uit van een gemotiveerd team van vrijwilligers
• Een gratis Bibliotheekpas

Wat vragen we van jou?

• Affiniteit hebben met minibibliotheekjes en literatuur
• Representatief, klantgericht en respectvol zijn
• Beschikken over goede sociale vaardigheden
• Zelfstandig de minibibliotheekjes kunnen bezoeken

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je bent de verbindende factor tussen de (beheerder van) minibibliotheekjes en de Bibliotheek. Je kunt zelfstandig werken in een steeds wisselende omgeving.

Enhousiast?

Neem dan contact op Coördinator Vrijwilligers, Miranda van der Meer: m.vandermeer@bibliotheekaandenijssel.nl / Telefoon: 010 7901123