Vrijwilliger Gouden uurtje

Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

Bibliotheek aan den IJssel organiseert op twee locaties 'Het Gouden uurtje'. Tijdens dit 'Gouden uurtje' wordt er door vrijwilligers voorgelezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Op basis van een thema worden verhalen, gedichten en muziek gebruikt om op een interactieve manier met het thema bezig te zijn.

Voor de locaties Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Wat ga je doen?

Voorlezer:

• Vooraf de tas met materialen in de bibliotheek ophalen
  • Voorbereiden van het voorleesuurtje
  • Voorlezen tijdens het voorleesuurtje
  • Ontvangen en begeleiden van deelnemers (samen met de assisterende vrijwilliger)

Assisterende vrijwilliger:

• Verzorgen van koffie/thee/koek
  • Assisteren van de voorleesvrijwilliger bij het lezen
  • Actieve deelnemen aan de activiteit
  • Ontvangen en begeleiden van de deelnemers (samen met de voorlees vrijwilliger)

Wat maakt het werk de moeite waard?

• Leuke contacten met de deelnemers en andere vrijwilligers
  • Ruimte voor je eigen ideeën t.b.v. thema’s en de invulling hiervan
  • Regelmatig een avond met een gouden randje meebeleven

Wat bieden we je?