Bibliotheek aan den IJssel zoekt per 1 september 2021 een

Directeur - Bestuurder voor 32 uur p/w

“Ben jij die ondernemende directeur die onze bibliotheek vol overtuiging op de kaart zet?”

Bibliotheek aan den IJssel is een middelgrote bibliotheek met twee centrumvestigingen, diverse afhaalpunten, een kinderbibliotheek en op inmiddels 23 scholen een de Bibliotheek op school. De bibliotheek is stevig gefundeerd in de gemeenschappen van Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Door onze expertise in te zetten op een leven lang lezen, een leven lang leren en digitaal meedoen, dragen wij ons steentje bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van beide gemeenten. De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe manieren om deze doelen te bereiken. Naast het toch nog steeds borgen van klassieke bibliotheektaken, ligt de nadruk meer en meer op onze maatschappelijke en educatieve programmering waaraan de collectie ondersteunend is.

In de komende jaren willen we de reeds ingezette koers verder vormgeven tot een sterke bibliotheek passend bij de wensen en eisen van de huidige én de toekomstige tijd. De bibliotheek, verankerd in haar omgeving, heeft in de lokale gemeenschap haar eigen rol, maar is ook een verbindende schakel tussen overheid, culturele-, educatieve- en maatschappelijke organisaties.

Omdat de huidige directeur-bestuurder heeft besloten vanaf oktober 2021 met pensioen te gaan, zoeken we iemand die met zakelijke flair haar werkzaamheden voortzet en verder uitbouwt.

Idealiter ziet een beoogde opvolger er als volgt uit:

Als verbindende aanjager ben je een sterke, ondernemende gesprekspartner. Dit doe je met politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit. Je bent een daadkrachtige en betrokken directeur, met een ondernemende en pragmatische mentaliteit. Je bent, kortom, het boegbeeld van onze bibliotheek. Je bent het herkenbare gezicht, je wijst de weg en breekt zo nodig de golven.

Jij

• bent een creatieve, betrokken manager die interne en externe ontwikkelingen kan vertalen naar mogelijkheden en kansen voor de bibliotheek
  • kan toveren met beperkte middelen; jij bent in staat om met een klein budget groot resultaat te behalen
  • bent een cultureel-maatschappelijk ondernemer die de samenwerking zoekt met relevante partijen. Als boegbeeld van de bibliotheek ben je betrokken en weet dit uit te dragen
  • kan de bibliotheek op overtuigende wijze positie geven binnen de dynamiek van gemeenten, culturele -, educatieve - en welzijnsorganisaties in ons werkgebied
  • beschikt over een breed netwerk en kan dit inzetten, verder uitbouwen en onderhouden
  • hebt empathisch vermogen: hiermee creëer je voor je medewerkers en vrijwilligers een omgeving waar iedereen met plezier werkt, de eigen deskundigheid kan benutten en weet welk steentje hij/zij bijdraagt
  • ontwikkelt beleid, creëert een strategische visie, schrijft plannen en maakt een heldere (product)begroting. Je kunt doelstellingen en activiteiten, vastgelegd in meerjarenplannen, op efficiënte wijze realiseren. Je rapporteert aan een actieve en betrokken Raad van Toezicht
  • hebt hbo+ of academisch werk- en denkniveau en aantoonbare kennis van en affiniteit met de kernactiviteiten van de bibliotheek. Je hebt liefst ook meerdere jaren leidinggevende ervaring

Wij bieden

• een salaris in overeenstemming met de zwaarte van het profiel. Afhankelijk van kennis en ervaring zal dit in schaal 12-13 zijn van de cao Openbare Bibliotheken (richtinggevend)
  • een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt, maar waar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat
  • een contract voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren
  • goede goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling

Wij streven inclusiviteit na.

Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Reageren kan tot en met 15 maart 2021 door een mail te sturen aan j.bos@bibliotheekaandenijssel.nl.

Overtuig ons door je motivatie en cv, dat jij van deze baan en van de bibliotheek een succes zult maken.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Conny Reijngoudt, directeur-bestuurder, telefoon 010 450 32 44, c.reijngoudt@bibliotheekaandenijssel.nl.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats in  de week na Pasen (vanaf 5 april 2021) . Een referentiecheck en assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.