Vrijwillige begeleiders digitale basisvaardigheden

Bibliotheek aan den IJssel stimuleert, faciliteert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel door in te zetten op een leven lang lezen, een leven lang ontwikkelen en digitaal meedoen.

De Bibliotheek aan den IJssel  het programma Digitaal meedoen ontwikkeld. Bij Digitaal meedoen kunnen klanten terecht met vragen op het gebied van IT en digitale vaardigheden.

We kiezen hierbij voor maatwerk: Individueel en in eigen tempo. Op een laagdrempelige en interactieve manier. Zonder afspraak kunnen klanten binnen lopen met vragen over hun tablet, smartphone, laptop of e-reader. Mocht het voor klanten niet lukken naar de bibliotheek te komen helpen we de klant telefonisch.

Klanten kunnen niet alleen terecht met vragen over hun device, maar kunnen ook zelf aan de slag. Op laptops van de bibliotheek kunnen ze oefenen hun kennis en digitale vaardigheden te verbeteren. De bibliotheek maakt daarbij gebruik van de programma’s van oefenen.nl en SeniorWeb.

Bibliotheek aan den IJssel zoekt uitbreiding van het digitale-vrijwilligersteam om dit goed voor elkaar te krijgen.

• Ben je zelf handig met internet vindt je het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelfredzaam worden op dit vlak?
  • Heb je grote affiniteit met de doelgroep die nog niet zo bekend is met computers en internet?
  • En heb je tijd over om zich in te zetten?

Wat zijn de werkzaamheden

Je helpt bezoekers met vragen over hun tablet, smartphone, laptop of e-reader en/of je geeft waar nodig ondersteuning aan de bezoekers. Deze bezoekers van de bibliotheek komen oefenen/leren met programma’s zoals van SeniorWeb en Oefenen.nl waarbij het doel is basiskennis en digitale vaardigheden te verbeteren.

Wat hebben wij je te bieden

• Een uitdagende en zelfstandige vrijwilligersfunctie
  • Een contactpersoon bij bibliotheek aan den IJssel
  • Een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid.
  • Je maakt deel uit van een gemotiveerd team van vrijwilligers
  • Een gratis Bibliotheekpas

Wat vragen wij van jou

• Je hebt ervaring met de volgende vaardigheden:
  • Zoeken met zoekmachines
  • Invullen en aanvragen van formulieren
  • Aanmaken van wachtwoorden zoals je eigen DigiD
  • E-mailen
  • Downloaden
  • Sociale media
  • Omgaan met de e-overheid.
  • Kennis van de diverse besturingssystemen van computers, tablets en smartphones

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je kunt je digitale kennis en ervaring overdragen aan bezoekers. Daarnaast kun je een waardevolle bijdrage leveren in het proces van deze bezoekers om digitaal vaardiger te worden.

Meer informatie of aanmelden?

Meld je aan bij de coördinator van deze activiteiten, Miranda van der Meer: telefoonnummer 010 450 3244 of m.vandermeer@bibliotheekaandenijssel.nl

Digitaal meedoen vindt wekelijks plaats:

• Maandag 10.00- 12.00 | Donderdag 14:00-16:00 | Bibliotheek Capelle Centrum
  • Dinsdag 10.00- 12.00 | 14:00-16:00 | Bibliotheek Krimpen