Onderwijsspecialist

Goed kunnen lezen en schrijven en digitaal vaardig zijn, is onmisbaar voor iedereen die zich staande wil houden in de huidige maatschappij. De Bibliotheek aan den IJssel helpt je deze basisvaardigheden te (blijven) ontwikkelen. Wij bevorderen lezen en leren, niet alleen in onze bibliotheken, maar ook op (voor)scholen en in verzorgingshuizen. Dat doen we, samen met maatschappelijke partners, professioneel, efficiënt en resultaatgericht.

Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren

Onderwijsspecialist (digitale) geletterdheid po

Voor 32 uur per week

In samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs zet Bibliotheek aan den IJssel zich in voor de verbetering van de (digitale) geletterdheid van kinderen, jongeren en (kwetsbare) volwassenen. Momenteel werken wij op 25 basis- en 2 middelbare scholen in Capelle en Krimpen aan den IJssel met het programma de Bibliotheek op school. De komende periode zal dat aantal worden uitgebreid. Ook bieden we kinderen, jongeren en volwassenen uiteenlopende cursussen en workshops aan.

Wat ga je doen?

Als onderwijsspecialist maak je deel uit van het team educatie. Dat team bestaat momenteel uit 4 lees(media)consulenten, 3 onderwijsspecialisten en een teamleider.

Jij gaat je met name bezighouden met de uitvoering van het programma de Bibliotheek op school. Je adviseert schooldirecties en ondersteunt docententeams bij de ontwikkeling en uitvoering van het schoolbeleid op het gebied van leesplezier, leesontwikkeling, mediawijsheid en ouderbetrokkenheid. Op basis van het schoolbeleid bepaal je strategische doelen en stel je jaarlijks een activiteitenplan op om die doelen te bereiken. Je past (nieuwe) methodieken toe en draagt je kennis over in lessen en presentaties. Je werkt nauw samen met een leescoördinator van de school en een van onze leesconsulenten.

Wat verwachten wij van jou?

  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Kennis van en interesse in (jeugd)literatuur, (sociale) media, ouderbetrokkenheid en het onderwijs
  • Aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van (online) lesmaterialen, workshops en activiteiten
  • Strategisch inzicht en een talent voor plannen en organiseren
  • Flexibiliteit, pro-activiteit, creativiteit, resultaat- en oplossingsgerichtheid
  • Uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden
  • Verantwoordelijkheid, je houdt van aanpakken en werkt zelfstandig
  • Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer

Wat bieden we je?

Een veelzijdige baan met kansen om je te ontwikkelen in een groeiend en energiek team, waarin van elkaar leren centraal staat. Je komt te werken in een bibliotheekorganisatie die zich ontwikkelt naar een maatschappelijke en educatieve bibliotheek.

Het salaris is gebaseerd op schaal 8 (CAO Openbare Bibliotheken), afhankelijk van werkervaring en opleiding. Wij bieden een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met de mogelijkheid op verlenging en uitzicht op een vast contract. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie functie kun je contact opnemen met Muriël Steegstra, 06-22982868 | m.steegstra@bibliotheekaandenijssel.nl, teamleider educatie.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2021. Wij streven inclusiviteit na. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste week van november. Mail je sollicitatiebrief/motivatie en je CV naar Regina Oudwater, teamleider service r.oudwater@bibliotheekaandenijssel.nl.

Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan interne kandidaten.