Vacatures en vrijwilligerswerk

Werken bij Bibliotheek aan den IJssel betekent werken in een inspirerende en dynamische werkomgeving, die volop in beweging is.

Vacatures

De Stichting Bibliotheek aan den IJssel voert het bibliotheekwerk uit in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Een bibliotheek in ontwikkeling met twee centrale vestigingen, twee servicepunten en op zevenentwintig basisscholen een Bibliotheek op school.

Op dit moment hebben wij de volgende vacature

Vriiwilligerswerk

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de bibliotheek? Wij hebben jou nodig! Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Een prachtige mogelijkheid om de bibliotheek samen met collega’s te maken tot een plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.

Wat maakt vrijwilligerswerk in de bibliotheek de moeite waard? De bibliotheek biedt een prettige werksfeer en een inspirerende omgeving.

Op dit moment zijn we op zoek naar:

Vrijwilligers aan het woord

Binnen Bibliotheek aan den IJssel steken maar liefst 177 vrijwilligers de handen keihard uit de mouwen om onze bibliotheek te maken tot een mooie en prettige plek waar mensen en media samenkomen om te leren, te lezen en digitaal mee te doen.

Wij zijn dankbaar voor die onvermoeibare inzet, én... voor de warme woorden van onze vrijwilligers, die er op hun beurt gelukkig bijzonder veel voor terugkrijgen. Samen sterk, daar geloven wij in.

Norma, vrijwilligster Gouden uurtje

Norma zet zich al twaalf jaar in voor volwassenen met een verstandelijke beperking, tijdens het Gouden uurtje van de bibliotheek. “ De groep meekrijgen, dat blijft een sport, maar wel een héle leuke!”

Anne, vrijwilligster Bibliotheek aan huis

De Bibliotheek aan huis, is een uitkomst voor mevrouw Huizer-van Bovene (80), die er sinds twee jaar dankbaar gebruik van maakt. Vrijwilligster Anne den Boer (68) haalt op haar beurt veel voldoening uit het vrijwilligerswerk.

Pieter en Richard, vrijwilligers Raad van Toezicht

Pieter van Keulen en Richard de Rijk, de voormalig voorzitter én de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de bibliotheek. Twee bevlogen mensen met hart en oog voor de rol die de bibliotheek speelt in onze samenleving. Maar, wat is een Raad van Toezicht eigenlijk?

Stage

HBO of universitaire studenten kunnen bij ons terecht voor een stage. HBO of universitaire studenten met studierichting op het terrein van ondernemerschap, cultuur of literatuur kunnen hiertoe contact opnemen met Regina Oudwater, Teamleider service: vacaturesenstages@bibliotheekaandenijssel.nl

Op dit moment hebben wij geen stageplekken vrij.