Maak gebruik van onze Boekenservice!

Vanaf 2 juni breiden we onze Boekenservice weer uit. Je kunt dan op een aantal dagen weer naar de bibliotheek komen. Lees hier meer over onze aanpak.

Tot die tijd kun je gebruik maken van de onlineservice waardoor je toch
boeken kunt lenen.

Je kunt alleen materialen reserveren die in Bibliotheek Capelle Centrum of Bibliotheek Krimpen in de collectie aanwezig zijn. Als
je reservering binnen is nemen we contact met je op. Ophalen kan alleen
volgens afspraak. Heb je een tijd afgesproken kom dan op tijd.

Jouw en onze veiligheid

• We vragen verkouden en grieperige klanten niet te komen.
  • Indien de regering de maatregelen rondom het Corona virus aanscherpt, kan de service per direct gesloten worden.

Ophalen materialen

We gaan zo te werk dat er maar 1 klant tegelijk naar binnen mag. Bij de entree van de bibliotheek zetten we je reservering voor je klaar. Volg daarbij de instructies die bij de entree zijn opgehangen.

Ophaal Locaties en dagen

Bibliotheek Capelle Centrum:

• maandag 13:00-16:00
  • woensdag 13:00-16:00
  • vrijdag 10:00-13:00

Bibliotheek Krimpen:

• maandag 13:00-16:00
  • woensdag 10:30 -12.00 en 13:00-16:00
  • vrijdag 10:00-13:00 en 14:00-15:00

Materialen inleveren

Terugbrengen is voorlopig niet nodig. De uitleentermijn is verlengd.

Hoe weet ik of een materiaal bij Bibliotheek Capelle Centrum of Bibliotheek Krimpen aanwezig is?

Als je na het klikken op de titel bij exemplaren ziet staan: Geen resultaten gevonden in eigen vestiging betekent dat, dat wij het materiaal niet in onze collectie hebben. Je kunt het niet reserveren.

Kun je besmet raken met het coronavirus via producten of het aanraken van oppervlakten?

Het RIVM zegt hier het volgende over: Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde/gladde materialen zoals plastic, metaal en glas, en minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton. De kans dat je besmet raakt via het aanraken van producten of oppervlakten is erg klein.

Neem de maatregelen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en was regelmatig je handen.