Hartverwarmend welkom op het Stadsplein

Gepubliceerd op: 6 februari 2018 16:36

Het gedicht dat voormalig Stadsdichter van Capelle aan den IJssel, Miranda de Haan, schreef voor Coming Out Day op 11 oktober 2017, heeft een prominente plek gekregen in de hal waar je de bibliotheek aan het Stadsplein binnenkomt.

De bibliotheek is van iedereen

De bibliotheek is er voor iedereen en bij Bibliotheek aan den IJssel wensen wij dat iedereen zich thuisvoelt in onze vestigingen in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Dat iedereen ons weet te vinden voor een leven lang lezen, een leven lang leren en digitaal meedoen. Wij wensen dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, natuurlijk met respect voor anderen en andermans eigendommen. Het gedicht 'Afspraken van vandaag' maakt dit alles op meeslepende en glasheldere wijze voelbaar. Een hartverwarmend welkom, dat gunnen wij iedereen die het prachtig verbouwde pand aan het Stadsplein binnentreedt. 

'Afspraken van vandaag' is natuurlijk ook te vinden op de website KakelVers Dichtwerk van Miranda de Haan én is als een van zes stadsgedichten opgenomen in de stadsgedichtenbundels (2016 en 2017) van Uitgeverij Kontrast. De bundels zijn uitgegeven ter gelegenheid van de jaarlijkse Stadsdichtersdag te Lelystad.