Nieuwe Kinderboekenambassadeur junior gezocht!

Gepubliceerd op: 23 augustus 2022 13:26

Word net als Sophie en Martijn van der Linden kinderboekenambassadeur!

Kinderboekenambassadeur junior

Onze Kinderboekenambassadeur Sophie gaat het stokje doorgeven.
Vind je het leuk om te lezen, voor te lezen en heb je ideeën hoe je andere kinderen hier voor kunt enthousiasmeren? Lees je veel verschillende boeken en geef je graag boekentips? Zit jij in het schooljaar 2022-2023 in groep 7 of 8 van een basisschool in Capelle of Krimpen aan den IJssel? Dan zoeken we jou!

Taakinhoud

Tijdens de Kinderboekenweek op woensdag 12 oktober van 17.00-18.00 uur wordt in de Bibliotheek een verkiezing met een jury gehouden en de kinderboekenambassadeur aan den IJssel gekozen en beëdigd door oud-kinderboekenambassadeur junior Sophie. Juryvoorzitter is Martijn van der Linden. Deze verkiezing is toegankelijk voor publiek. 

Vanaf dan ben jij een jaar lang onderdeel van ons Team Educatie. Als Kinderboekenambassadeur heb je de volgende taken:

  • Een paar keer per jaar, begeleid door een onderwijsspecialist, maak je een boekpromotiefilmpje voor de kinderen in Capelle en Krimpen aan den IJssel
  • je functioneert als jurylid in de regionale finale van de Voorleeswedstrijd
  • voorlezer voor kleuters tijdens de Nationale Voorleesdagen 
  • aanwezig zijn bij activiteiten in de Bibliotheek (in overleg)

Selectieprocedure

Stuur voor 19 september 2022 een filmpje van maximaal 1,5 minuut naar onderwijsspecialist Esther Erdtsieck: e.erdtsieck@bibliotheekaandenijssel.nl
Daarin vertel je in ieder geval:

  • hoe je heet 
  • op welke school je zit 
  • wat jouw lievelingsboek is 
  • waarom je kinderboekenambassadeur aan den IJssel wil worden 
  • waarom we jou moeten kiezen 

Wees creatief! 

Selectie

In de week van 19 september wordt er een selectie gemaakt van 6 kandidaten. De kinderen die geselecteerd zijn worden gecoacht door onze onderwijsspecialisten zodat iedereen goed voorbereid is voor de verkiezing. Op woensdagmiddag 12 oktober wordt in de Bibliotheek aan den IJssel een verkiezing gehouden. Voorzitter van de jury is Martijn van der Linden. Aan het eind van de verkiezing wordt de Kinderboekenambassadeur junior gekozen en beëdigd door Sophie, onze eerste Kinderboekenambassadeur junior.