Samen voor lezen

Gepubliceerd op: 5 november 2021 18:00

Foto Frank de Roo

De leesvaardigheid van Nederlandse kinderen holt achteruit. Een kwart van de 15-jarigen leest zo slecht dat zij het risico lopen laaggeletterd de school te verlaten.

Met het programma de Bibliotheek op school slaan BLICK op onderwijs, Bibliotheek aan den IJssel en gemeente Capelle aan den IJssel de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

Op vrijdag 5 november is een samenwerkingsovereenkomst voor een de Bibliotheek op school getekend door SBO De Bouwsteen en Bibliotheek aan den IJssel. Gezamenlijke willen ze kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

Bibliotheek aan den IJssel helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen ze met deskundige onderwijsspecialisten en leesconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

In aanwezigheid van wethouder Harriët Westerdijk en Marianne Lammens, adjunct-directeur De Bouwsteen hebben Dennis van Zundert, bestuurslid van het College van Bestuur BLICK op onderwijs en Dionne Dinkhuijsen, directeur-bestuurder van onze bibliotheek hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst gezet.

Foto Frank de Roo