Scheidingsspreekuur

Gepubliceerd op: 3 april 2020 09:19

Het Scheidingsspreekuur is telefonisch bereikbaar. Bel 010 - 707 49 00 van maandag tot en met donderdag, tussen 10:00 - 12:00 uur.

Scheidingen gaan vaak gepaard met een hoop geregel, uitzoekwerk en emoties. Het valt niet mee om alle informatie op een rij te zetten en te bedenken wat het beste is voor iedereen. Voor ouders, kinderen en professionals is er nu het scheidingsspreekuur. Het kind staat hierin centraal.

Mensen die overwegen te scheiden of gescheiden zijn, zitten soms met vragen. Hebben wij echt alles geprobeerd? Hoe vertel ik het aan mijn partner of kinderen? Hoe verlopen de procedures? Kan ik wel financieel zelfstandig zijn?  

Voor wie?

Zowel (groot)ouders, kinderen (vanaf 12 jaar), kinderloze partners als professionals kunnen bij het scheidingsspreekuur terecht met vragen op financieel, juridisch, psychosociaal of pedagogisch gebied. Voor, tijdens of na een scheiding. Het spreekuur wordt bemand door een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle en/of een jeugd- en gezinscoach van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De informatie wordt vanuit alle invalshoeken bekeken waarbij het kind centraal gesteld wordt.