In memoriam

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 16:28

Helaas bereikte vandaag ons het treurige nieuws dat Miep Hordijk, Buurtmoeder van de Hoven, op 11 oktober jongstleden is overleden.

Miep Hordijk, wie kende haar niet, de moeder van de Hoven, (tante) Miep.

Zij woonde van 1986 tot aan de sloop in 2003 in de Hoven I. Eerst in de Buizerdhof en later in de Valkenhof. Ondanks het vertrek uit de Hoven buurt bleef Miep betrokken bij de Hovenbuurt en haar bewoners. Van 1998 tot opheffing van de BAS in 2011 en later in Buurtcentrum de Fluiter.

Voor de 747-Kievitlaan een luisterend oor en altijd bereid tot het geven van advies en hulp aan bewoners in de buurt. Ook kwamen regelmatig bewoners uit heel Capelle bij haar langs. Naar het Gemeentehuis, Havensteder of het WOP als Miep kwam was er iets nodig voor de buurt.

Maar ook in Wijkpunt Torenhof voor de ouderen en kinderen uit de buurt. Echter door haar gezondheid, lukt dit fysiek niet altijd meer. Miep zei zelf altijd “mijn hoofd zit vol met ideeën, maar de benen willen niet meer”. Maar haar wilskracht was groot. “Zorg maar voor een stoel en ik ben er bij”

Wij wensen de familie en vrienden van Miep heel veel sterkte in deze periode van rouw.

Als u een bericht wilt achterlaten ter nagedachtenis kunt u dat doen in het condoleanceregister. 

Capelse personages

In 2017 maakte de Bibliotheek aan den IJssel een portret van Miep Hordijk in het kader van een ontmoeting met enkele Capelse 'personages', bewoners die een stad maken tot wat een stad is.