• Tarieven 2021

20 oktober 2020

De afgelopen jaren heeft de bibliotheek haar abonnementstarieven niet aangepast. Voor 2021 gaan we de tarieven van het Standaardabonnement en het All-in abonnement aanpassen. De tarieven van de overige abonnementen blijven gelijk.

Bekijk details van Tarieven 2021

• In memoriam

15 oktober 2020

Helaas bereikte vandaag ons het treurige nieuws dat Miep Hordijk, Buurtmoeder van de Hoven, op 11 oktober jongstleden is overleden.

Bekijk details van In memoriam

• De Nationale Voorleeslunch

22 september 2020

Schrijver Kees van Kooten is in de pen geklommen om het verhaal van De Nationale Voorleeslunch van 2020 te schrijven. Extra leuk: Kees van Kooten leest het verhaal zélf voor!

Bekijk details van De Nationale Voorleeslunch

• Kinderboeken-ambassadeur junior gezocht!

21 september 2020

Word net als Manon Sikkel kinderboekenambassadeur!

Bekijk details van Kinderboeken-ambassadeur junior gezocht!

• Week van Lezen en schrijven

7 september 2020

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering) vragen we extra aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. Daarom roepen we iedereen van 7–13 september in actie te komen.

Bekijk details van Week van Lezen en schrijven

• Noraly Beyer leest voor. Jij ook?

3 september 2020

Noraly Beyer roept alle grootouders op om hun kleinkinderen vaker voor te lezen.

Bekijk details van Noraly Beyer leest voor. Jij ook?

• Schrijfwedstrijd aan den IJssel

14 mei 2020

Ben jij een woordkunstenaar, heb je een spannend verhaal te vertellen? Of zoek je gewoon graag de spanning op? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van de Bibliotheek aan den IJssel!

Bekijk details van Schrijfwedstrijd aan den IJssel

• Gratis trainingen - Inloopschool

14 mei 2020

Jezelf uit blijven dagen nieuwe dingen te leren. Belangrijk voor de toekomst. Maar hoe hou jezelf gemotiveerd en wat is voor jou de prettigste manier?

Bekijk details van Gratis trainingen - Inloopschool

• De bibliotheek breidt stapsgewijs haar dienstverlening uit

7 mei 2020

Begin juni zullen eerst de centrumvestigingen van Krimpen en Capelle aan den IJssel open gaan voor leden. Op welke data de kinderbibliotheken weer open kunnen zijn we op dit moment nog aan het onderzoeken.

Bekijk details van De bibliotheek breidt stapsgewijs haar dienstverlening uit

• Winnaars spoken word wedstrijd

21 april 2020

Van 9 t/m 12 maart organiseerde Bibliotheek aan den IJssel in samenwerking met Capsloc spoken word workshops. Deze workshops maakten deel uit van Cultuurshock 2020 waarbij brugklassers een inkijkje krijgen in het culturele aanbod van Capelle. De winnaars van de wedstrijd die wij hieraan koppelden zijn inmiddels bekend!

Bekijk details van Winnaars spoken word wedstrijd