Nederland leest 2019

In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. We doen een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei en we organiseren leuke activiteiten rondom thema Duurzaamheid.

Activiteiten in de Bibliotheek

 • De Duurzame dag

  Een dag in het teken van duurzaamheid in de Bibliotheek Krimpen met verschillende activiteiten en een lezing 'de eetbare tuin' door de Moestuinman.

  Van 11:00 tot 15:00

  De Tuyter Krimpen

  za 30 nov

 • De eetbare tuin

  Lezing over voedselbossen, eetbare siertuin en natuurlijk moestuinieren

  Van 13:00 tot 15:00

  De Tuyter Krimpen

  za 30 nov

Boekentips van onze redactie

Nederland Leest terug naar Rottumerplaat

Naar aanleiding van Nederland Leest bracht Onno Blom samen met Nieuwsuur en Algemeen Dagblad een bezoek aan het doorgaans ontoegankelijke eiland, Rottumerplaat. Het item is uitgezonden op tv. (31:20 – 39.30). Je leest het artikel van AD op de website.


Geschenkboek

Winterbloei van Jan Wolkers

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek*.

Bekijk details

E-books

Het Nederland Leest Junior cadeau

Borealis | Marloes Morshuis

In het verhaal worden kinderen van over de hele wereld ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar, in de ijzige kou, worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven, maar zitten zij daar wel op te wachten?...

Bekijk dit boek

Boeken voor de jeugd