Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

We zijn op zoek naar Digimaatjes

Boodschappen doen, bankieren en beeldbellen met je dierbaren. Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. En je kunt steeds meer met je computer of mobiele telefoon. Veel mensen vinden dit toch nog lastig. Wil jij als vrijwilliger deze mensen helpen middels het project Digimaatjes?

Wat doet een Digimaatje?

Een digimaatje vergemakkelijkt de eerste stappen op internet, wijst de weg waar nodig en ondersteunt. Aan de hand van de vragen van de deelnemer maken jullie een plan. Tijdens de bijeenkomsten kan er gebruik gemaakt worden van verschillende programma’s, zoals oefenen.nl en seniorweb.nl. Er wordt vraaggericht gewerkt.

Hoe lang duurt het project Digimaatje?

In principe duurt het project 20 weken. Het is mogelijk elkaar wekelijks in Bibliotheek Capelle Centrum of Krimpen te ontmoeten. Dit wordt individueel afgestemd tussen de deelnemer en het Digimaatje. De begeleiding is 1 op 1.

Wat vragen wij van je

  • Een Digimaatje heeft ervaring met vaardigheden zoals: zoeken met zoekmachines, aanmaken van wachtwoorden zoals je eigen DigiD, e-mailen, foto’s opslaan, sociale media en diverse besturingssystemen van computers, tablets en smartphones.
  • Een Digimaatje werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, doorzettingsvermogen en veel geduld.
  • Als vertegenwoordiger van de bibliotheek zorgt een Digimaatje voor een aantrekkelijke uitstraling van de bibliotheek in woord en gedrag.

Wat bieden we je?

  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving
  • Een goede en zorgvuldige begeleiding door de vakinhoudelijke collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een vrijwilligersovereenkomst
  • Een gratis Bibliotheekabonnement

Heb je interesse of vragen?

Neem contact op met Patricia van Schaick, manager Leven lang ontwikkelen. Bel 010 450 32 44 of mail p.vanschaick@bibliotheekaandenijssel.nl.