• We vergeten het nog vaak, maar kunst hoort ook bij de kerk.

    Dat is niet vanzelfsprekend. Bij protestantse oproeren zijn in het verleden beelden van kunstenaars onheilig behandeld en stukgeslagen. Nog steeds zijn er religieuze fanatici, die beelden van andere religieuze groepen vernietigen.

    verder lezen

  • Anne-Marie van der Wilt heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van beeldende kunst om thema‚Äôs uit geloof en leven uit te drukken.

    Als predikant, theoloog en beeldend kunstenaar werkt ze regelmatig voor kerken, ziekenhuizen, zorgcentra, huizen van bewaring en andere instellingen. Daar ervaart ze dat verbeelding en kleurgebruik van groot belang zijn voor de geloofsbeleving en beleving van zin in het bestaan. De postmoderne tijd heeft meer dan ooit behoefte aan verbeelding als aspect van zingeving.

    verder lezen

Kunst als troots

In deze video's vertelt Anne-Marie over de kunstwerken die zij maakt.

Bekijk de serie

De Verwondering met Anne-Marie van der Wilt

In het KRO-NCRV-programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen, weg van de waan van de dag, toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

 

Bekijk de aflevering

Anne-Marie van der Wilt

Boek van Anne-Marie van der Wilt