Mijn favoriet: Wisseling van de wacht

Mijn favoriet voor jou, dat kan voor mij maar één schrijver zijn, Stephen King. En toeval of niet, deze maand komt net het laatste deel van Kings Mercedes-trilogie uit: Wisseling van de wacht.

Ik ga je om twee redenen helemaal niets over de inhoud vertellen. Ten eerste is het een trilogie dus je moet eerst Mr Mercedes en De eerlijke vinder lezen (ook aanwezig in de bibliotheek). Maar de belangrijkste reden is dat ik dit boek bewaar om mee te nemen op vakantie, want als ik in een boek van King begin, wil ik het ook ongestoord in één keer uit kunnen lezen.

Wat ik wel met je wil delen is dat Stephen King vaak het horror label opgeplakt krijgt, en ja sommige titels vallen daar echt onder, maar hij heeft zoveel meer geschreven. De verhalen van King gaan vaak over doodgewone mensen die terecht komen in beangstigende situaties, zoals The Body (later verfilmd als Stand by me) en Shawshank Redemption.

Stephen King is ook altijd op zoek naar iets nieuws, zo heeft hij in 1996 The green mile in 6 delen uitgegeven, je kon elke maand bij de boekhandel een nieuw deel kopen. Later is het in zijn geheel uitgegeven en zoals veel van zijn boeken verfilmd.

Ook was hij in 2000 zijn tijd vooruit door zijn korte verhaal Riding the bullet (De achtbaan) als download uit te geven, dit werd het eerste massaal verkochte e-book. Het verhaal is later opgenomen in Alles is eventueel.

Een tijd lang ging het gerucht dat Stephen King met pensioen zou gaan, gelukkig is hiervan geen sprake.

Mocht dit boek uitgeleend zijn als je komt, probeer dan eens: 22-11-1963 of Duma of Lisey’s verhaal of Eénmalige zonde of…

In ieder geval veel leesplezier of zoals King zegt: "We are book people and that’s the most beautiful thing in the world"