Mijn favoriet: Suiker

Suiker (2016) is de tweede roman van de auteur Onno Wesseling (1967).

Het is een historische roman die zich deels afspeelt in het Venetiƫ van begin twintigste eeuw. In dit boek gaat het om 'de magie van suiker, chocolade en liefde', over de passie voor patisserie, maar ook over een jongen die, net als de schrijver zelf, langzaam zijn gehoor verliest. Hij wil echter voorkomen dat zijn gehooraandoening bekend wordt en draagt het als een geheim met zich mee, met alle gevolgen van dien.

Vertrouwen speelt een belangrijke rol in het verhaal, dat ook laat zien hoe een onzichtbare handicap voor veel onbegrip kan zorgen in het dagelijks leven. Ik vond het een mooi boek dat heerlijk leest en de prachtige, gedetailleerde beschrijvingen waren voor mij de kers op de taart. Een aanrader dus en niet alleen voor liefhebbers van historische romans. Even voorproeven? Zie het volgende filmpje met de schrijver zelf.

Onno Wesseling debuteerde met 'De eeuw van Carlos Moreno Amador' (2013), een boek over het leven van een Italiaanse emigrantenfamilie in de 20e  eeuw, waarin de Argentijnse tango een grote rol speelt.