Mijn favoriet: Springvloed

Een dagje naar het strand wordt nooit meer hetzelfde... 1987.

Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst. Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen...
Bron:bruna.nl

Op het ogenblik zijn mijn favorieten Scandinavische crimes, op dvd wel te verstaan. Eerst was daar de Zweedse politieserie Beck en Wallander, welbekend van de tv. Toen de Killing en de Bridge serie, Falke, Dicte, Norkovsk en zo kunnen wij nog heel veel andere Scandinavische crimes de revue laten passeren. Ze zijn allemaal in de bibliotheek te leen. Springvloed is daar één van. Ik heb er in ieder geval weer van deze laatste aanwinst genoten. ‘k wens je veel kijk plezier!