Mijn favoriet: De Amerikaanse prinses

Het nieuwe boek van Annejet van der Zijl is half november verschenen bij uitgeverij Querido. De Amerikaanse prinses, waaraan Van der Zijl vier jaar werkte, beschrijft het turbulente en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix.

Wat een fascinerend levensverhaal, ik werd aangetrokken tot dit boek door een interview met Annejet van der Zijl in Zuid Frankrijk ineen prachtige villa waar Allene Tew de hoofdpersoon van dit boek haar laatste levensdagen heeft doorgebracht. Annejet werd geïnterviewd door Ivo Niehe en zij vertelde dat zij op Allene was gestuit toen zij onderzoek deed naar Prins Bernhard.

Zij vertelde dat zij gefascineerd was door Allene haar overlevingsdrang. Allene is geboren in Noord-Amerika en het boek begint met een korte introductie in de Amerikaanse geschiedenis en de rol van haar familie.

Ben je nieuwsgierig en houd je van fascineerde mensen, vind je het fijn om door de tijd en geschiedenis heen te gaan en mensen uit verschillende klassen tot je verbeelding te laten spreken dan moet je dit boek zeker lezen.