Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: MLP

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. De leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).  

De MLP-collectie

De collectie bestaat uit boeken, tijdschriften, strips en dvd’s. Deze zijn speciaal uitgezocht om het leesplezier te bevorderen. Je kunt het MLP vinden in Bibliotheek Capelle Centrum op de 1e verdieping en in Bibliotheek Krimpen.

Voor wie is het MLP?

De collectie is speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar die moeite hebben met lezen. Ook kinderen met taalachterstand of met concentratieproblemen, kunnen moeite hebben met lezen en zijn welkom op het MLP.
 

MLP-sticker

De materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en zijn te herkennen aan de MLP-sticker

Voorlichtingsavond

Welke mogelijkheden zijn er als je kind moeite heeft met lezen? Er zijn drie sprekers die avond die het je graag vertellen.

Meld je aan: 14 oktober | 19:30-21:00 uur

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

Het Makkelijk Lezen Plein

In dit filmpje legt een medewerker vand e bibliotheek uit wat het MLP precies inhoudt en hoe het de leesvaardigheid en leesplezier van kinderen bevordert. Ook vertellen Miron en zijn moeder hoe zij het MLP ervaren

Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan via deze site gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Leuke podcasts om naar te luisteren

Meer podcasts voor jou

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

De medewerkers van de bibliotheek kunnen je in de bibliotheek helpen bij het vinden van de juiste materialen, ook voor het vinden van hulpmiddelen. Je kunt ook contact met ons opnemen via inlichtingen@bibliotheekaandenijssel.nl.