Gouden uurtje

Voorlezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking

De bibliotheek organiseert op twee locaties: Bibliotheek Capelle Centrum en Bibliotheek Krimpen ‘Het Gouden uurtje’, waarbij vrijwilligers voorlezen aan volwassenen met een verstandelijke beperking en aan ieder ander die het leuk vindt om hierbij te zijn.

Norma (72), vrijwilligster Gouden uurtje

Norma zet zich al twaalf jaar in voor volwassenen met een verstandelijke beperking, tijdens het Gouden uurtje. “Annie M.G. Schmidt doet het altijd goed; zij is grappig zonder kinderachtig te zijn. Zielige verhalen vallen in smaak, en griezelige verhalen. Maar niet te eng!” Ze vervolgt: “Dierenverhalen zijn ook een succes. Die hebben ook mijn voorkeur trouwens…” Een belangrijke factor, aldus de doorgewinterde vrijwilligster: “Verhalen die je aanspreken, breng je natuurlijker. Dat werkt.”

Een uur met een gouden randje

Vrijwilliger Jan van der Ent leest al jaren met veel plezier voor. Zijn vrouw Ria zorgt voor de koffie en thee en koekjes: "Koekjes zijn ook heel belangrijk".

Elke avond heeft een eigen thema en verhalen, gedichten en muziek worden ingezet om op een interactieve manier met dit thema bezig te zijn. Deze Gouden uurtjes zijn avonden met een gouden randje; des te specialer wanneer je het deelt! Daarom zijn ook familie en vrienden natuurlijk van harte welkom.