• Button Poeziebus

  “want ik werd een woordenstroom in een zee van drukte
  er fluistert een branding onder de wielen van de bus”

  Miranda’s topstuk is de Poëziebusbutton die ze op de foto draagt: Poëziebus is een bus vol dichters die jaarlijks een week door Nederland en België tourt.
  “Poëziebus is een van de leukste evenementen waar ik nu alweer twee edities aan heb meegewerkt: in 2015 als tourdichter, en bij editie 2016 als stadsdichter van Capelle aan den IJssel.”
  Elke editie wordt er een bundel met gedichten van de deelnemers uitgegeven. Beide zijn te leen bij Bibliotheek aan den IJssel.
   

 • Miranda de Haan

  “Alle straten dragen sporen
  maar bouwen onbewogen mensen tot kastelen op de trappen van jouw stad”

  Miranda de Haan (Rotterdam, 1969) groeide op in respectievelijk Vlaanderen, Saoedi-Arabië en Nederland. Ze heeft een sociaal-pedagogische achtergrond, beheerde een Irish pub in Catalonië, doceerde Engels aan Spaanse jongeren en begeleidde in Spanje als vrijwilliger Romakinderen in het leren lezen en schrijven.
  In 2016 won ze de landelijke wedstrijd “Schrijven voor Afghanistan”. Die wedstrijd werd uitgeschreven door Stichting Save the Children in samenwerking met de Nationale Postcodeloterij en de bijbehorende verhalenbundel wordt eind 2016 verwacht.

Boek van Miranda de Haan

Sinds 2015 is Miranda de Haan partner bij de poeziebus. Haar werk ik er ook in gepubliceerd.

Miranda de Haan