• Het - Stephen King

  Het is voor mij een bijzonder boek omdat het de sleutel heeft gevormd naar mijn wezenlijke interesses als schrijver – angst, opgroeien, vriendschap, de typische Amerikaanse kleine stad-setting. Daarnaast (en met een beetje hulp van mijn lieve nicht) ontketende het mijn razende enthousiasme voor Stephen King en de macabere wereld van horror en duisternis. Voor mij is het mijn favoriete boek en mijn eigen kleine stukje magie met al zijn herinneringen en geheimen. Als ik ooit wat inspiratie nodig heb, is Derry meestal de plek waar ik me even terugtrek.

 • Ik ben geboren in Capelle aan den IJssel; sindsdien woon ik nog altijd met mijn familie in de rustige Lageweg, tussen Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel in.

  Met inmiddels een vwo-diploma op zak en een studie aan de Erasmus Universiteit voor de boeg sta ik voor een grote nieuwe uitdaging, maar ik zal altijd op zoek blijven naar nieuwe ervaringen, plaatsen en mensen die wellicht ooit eens in een verhaal een rol kunnen spelen.

  Vanaf het moment dat ik een pen in mijn handen kreeg heb ik een enorme liefde voor verhalen vertellen ontwikkeld. Schoolopstellen deed ik het liefst uitgebreid en met veel kleurrijke details; toen ging ik langzaam over op het schrijven van korte verhaaltjes over films en videogames die ik leuk vond. Tijdens scoutingkampen was mijn favoriete bezigheid meestal niet speurtochten lopen of vuurtjes aanleggen, maar eerder anderen aan het lachen maken met gekke anekdotes.
  Deze hobby’s werden wat serieuzer toen ik eenmaal naar de middelbare school ging en langere verhalen begon te schrijven. Uiteindelijk resulteerde dit in mijn eerste boek, Westworld, een sciencefictionroman van 500 pagina’s die ik op mijn zestiende in eigen beheer publiceerde. Daarna zou nog een boek en een novelle volgen, allemaal in aanloop naar de middelbare ‘magnum opus’ Rainfall die ik als mijn profielwerkstuk schreef.

  Deze achttien jaar hebben me tot zover veel geleerd, maar ik hoop nog altijd meer te kunnen leren en te ontdekken, in de hoop dat ik in de toekomst misschien mijn verhalen met veel meer mensen kan delen.

Rainfall - Max Schoolenberg

In Rainfall, een idyllisch plaatsje in het noorden van Minnesota, vindt in de zomer van 2016 een kleine jongen op mysterieuze wijze de dood. Ellie Prescott, ...

Max Schoolenberg