• Mijn koffer

  Het voorwerp is een koffer. Een koffer vol met verhalen. Mijn reiskoffer staat symbool voor de reizen die ik wereldwijd maak.

  Reizen en water speelt altijd een rol. Woonde ik eerst aan de Maas in Rotterdam IJsselmonde, nu aan de IJssel in Capelle. Met een korte tussenliggende periode in Krimpen aan den IJssel. Vanaf de IJssel als startpunt heb ik alle wereldzeeën bevaren. De IJssel af naar de Nieuwe  Maas, de Nieuwe Waterweg en vervolgens de Noordzee op.

 • Over de auteur

  In deze eerste grotendeels autobiografische verhalenbundel met reisverhalen blijkt de fascinatie die Gerard Vermeeren voor reizen heeft. Toevallige ontmoetingen met o.a. Johnny Frisbie, verrassende ontdekkingen en persoonlijke inzichten tijdens zijn vele omzwervingen zijn de aanleiding geweest om er woorden aan te geven. Zeewaardig is het debuut van Gerard Vermeeren bij een groter publiek. Eerder verschenen de verhalenbundels Diep blauw (2014), Boven zee en Reizende expositie (beide 2015) in kleine oplage. De verhalen uit die bundels zijn tevens in dit boek opgenomen. Het verhaal ‘Zijrivier’ is vanuit Capels perspectief geschreven.

  Zijn boeken

  Zeewaardig is een verzameling verhalen die Gerard Vermeeren grotendeels schreef op reis. Van persoonlijke ontmoetingen en  persoonlijke ervaringen tot uitvoerige beschrijvingen van mensen en plekken over de hele wereld. In de meeste verhalen, die zich tegen verschillende decors afspelen, laat hij zich leiden door zijn nieuwsgierigheid. Gerard Vermeeren weet met weinig woorden op meesterlijke wijze keer op keer een sfeer neer te zetten. Gerard neemt de lezer mee op zijn reizen naar alle uithoeken van de wereld, van Paaseiland, Mauritius tot aan Myanmar. En hij hoopt vurig dat ook de lezers straks met verhalen thuis zullen komen. Of dat het hen inspireert om hun koffer te pakken.

Zeewaardig lenen in de Bibliotheek?

Gerard Vermeeren