We houden van boeken en geloven in delen

Nieuw bij Bibliotheek aan den IJssel: de Bibliotheek van thuis.

Als boekenliefhebbers weten we, dat kijken met een kritische blik naar je boekenkast soms nodig is om plek te maken voor nieuw leesvoer. Natuurlijk kun je je boeken lenen bij de bibliotheek, maar je eigen boeken ruilen of delen zijn ook goede opties. Door te delen hoeft je geen afscheid te nemen van je boek. Door te ruilen krijg je er een vers verhaal of informatie voor terug. Daarbij deel je het leesplezier en geniet iemand anders ook van het boek. Om dit te realiseren willen we de boekenkasten van de Capelle- en Krimpenaren thuis aan elkaar verbinden in ‘de Bibliotheek van thuis’.

De bibliotheek van thuis kent verschillende verschijningsvormen. Zo organiseren we boekenruilbeurzen. Gaan we op plekken in Capelle en Krimpen aan den IJssel minibibliotheken inrichten. En er is een boekendeel-app: de Bksy app.

 • Delen of ruilen?

  Om het ruilen of delen digitaal mogelijk te maken gaan we met onze (nieuwe) samenwerkingspartner Bksy aan de slag om de boekendeel-app onder de aandacht te brengen. De app is 24/7 online bereikbaar. Het gaat in op de landelijke trend van de deeleconomie. Deel boeken met je vrienden!

  De app is te downloaden in Google play store
  en de Apple store.

  Pilot Boekendeelgroep
  Bksy en de bibliotheek zijn rondom de app een boekendeelgroep gestart om de app uit te gaan proberen en om een community met elkaar te gaan vormen.

 • We houden van boeken en geloven in delen

   

  ‘Samen zijn we de grootste en leukste bibliotheek van de wereld!’Deze nieuwe bibliotheek is slim, sociaal en heeft ieder boek te leen. Dat is het grote plaatje dat we willen inkleuren.

   

   

   

 • Deze kleine bibliotheken zijn een manier om boeken met elkaar te delen.

  Boeken die je interessant vindt mag je meenemen en lezen. Je mag ze houden, of lezen en terugzetten. Als je zelf boeken hebt die je wilt delen, kun je ze ook in deze kast zetten.

  Van wie is een minibibliotheek?
  Deze zijn van iedereen. We hopen dat veel mensen rond deze boeken met elkaar in gesprek komen.

  Ook een minibibliotheek starten?
  Neem contact op met Hetti Koster, Teamleider Participatie h.koster@bibliotheekaandenijssel.nl 010-4503244.

  Hier vind je minibibliotheken bij jou in de buurt!

 • Op diverse locaties zijn minibibliotheken te vinden

   

  Een overzicht van de minibibliotheken vind je op Google Maps.

  Altijd een minibieb bij jou in de buurt!

Ruilen?

Om het ruilen mogelijk te maken organiseert de bibliotheek ruilbeurzen en zal er volgend jaar in Bibliotheek Capelle Centrum en Krimpen ruilkasten geplaatst gaan worden.

Jouw mening telt

De bibliotheek hoort graag jouw mening over de Bibliotheek van thuis. Wil je meedoen met de poll? Het zijn vier vragen en het invullen ervan duurt slechts een minuut.

Dank voor het geven van je mening!