We houden van boeken en geloven in delen

Bibliotheek aan den IJssel houdt van boeken en gelooft in delen, daarom geloven wij in de bibliotheek die jij thuis hebt! De bibliotheek van thuis.

Als boekenliefhebbers weten we, dat met een kritische blik kijken naar je boekenkast soms nodig is om plek te maken voor nieuw leesvoer. Natuurlijk kun je je boeken lenen bij de bibliotheek, maar je eigen boeken ruilen of delen zijn ook goede opties. Door te delen hoeft je geen afscheid te nemen van je boek. Door te ruilen krijg je er een vers verhaal of informatie voor terug. Daarbij deel je het leesplezier en geniet iemand anders ook van het boek. Om dit te realiseren willen we de boekenkasten van de Capelle- en Krimpenaren aan elkaar verbinden. De Bibliotheek van thuis.

Ook organiseren we boekenruilbeurzen, gaan we op plekken in Capelle en Krimpen aan den IJssel minibibliotheken inrichten én er is een boekendeel-app: de Bksy app.

 • Delen of ruilen?


  Jouw boeken delen of ruilen, dat doe je met Bksy! De app is 24/7 online bereikbaar. Het gaat in op de landelijke trend van de deeleconomie. Deel boeken met je vrienden, je buurman of je tante!

  Boekenclub aan den IJssel
  Bksy en de bibliotheek zijn een boekendeelgroep/ community gestart om de app uit te proberen.

  De app is te downloaden in Google play store en de Apple store.

   

 • Houden van boeken, geloven in delen

  ‘Samen zijn we de grootste en leukste bibliotheek van de wereld!’ Deze nieuwe bibliotheek is slim, sociaal en heeft ieder boek te leen. Dat is het grote plaatje dat we willen inkleuren.  

   

   

   

 • Deze kleine bibliotheken zijn een manier om boeken met elkaar te delen.

  Boeken die je interessant vindt neem je mee en breng je na het lezen al dan niet terug. Zelf boeken delen? Zet ze in de kast! De minibibliotheken zijn van iedereen en we hopen dat veel mensen hieromheen met elkaar in gesprek komen.

  Ook een minibibliotheek starten? Neem contact op met Hetti Koster, Teamleider Participatie h.koster@bibliotheekaandenijssel.nl 010-4503244.

 • Vind een minibibliotheek in jouw buurt

  Een (groeiend) overzicht van de minibibliotheken vind je op Google Maps. Zo tref je altijd een minibieb bij jou in de buurt. Veel leesplezier!

Ruilen?

Om het ruilen mogelijk te maken organiseert de bibliotheek ruilbeurzen en zullen er in Bibliotheek Capelle Centrum en Krimpen ruilkasten geplaatst gaan worden. We houden je op de hoogte!

Jouw mening telt

De bibliotheek hoort graag jouw mening over de Bibliotheek van thuis. Wil je meedoen met de poll? Het zijn vier vragen en het invullen ervan duurt slechts een minuut.

Dank voor het geven van je mening!