Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Onderhuids

  Michel Faber

  Een raadselachtige vrouw rijdt elke dag over de Schotse autowegen om goedgebouwde mannelijke lifters op te pikken met een wel heel macaber doel.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onderhuids

 • Schim en schaduw

  Leigh Bardugo

  Wanneer Alina de gave van het licht blijkt te hebben, wordt ze opgeleid tot Grisha. Hun leider, de Duisterling, lijkt begaan met het volk van Ravka, maar heeft stiekem andere plannen. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Schim en schaduw

 • Het magische schip

  Robin Hobb

  Een uit toverhout bestaand schip dat door de liefde van een familie na enkele generaties levend gemaakt kan worden, belandt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in verkeerde handen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het magische schip

 • Water & vuur

  David Hair

  Op het dubbelcontinent Yuros/Antiopia dreigt een oorlog waarbij niemand, arm of rijk, aan de gevolgen zal kunnen ontkomen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Water & vuur

 • De omen machine

  Terry Goodkind

  Als in het D'Haraanse Rijk een aantal doemvoorspellingen begint uit te komen, begint de leider Richard Rahl zich ernstige zorgen te maken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De omen machine

 • De verborgen universiteit 1

  Natalie Koch

  De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie De verborgen universiteit. Het is een verhaal over magie, een kunst en wetenschap die nog springlevend is – maar hoe lang nog?

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van De verborgen universiteit 1

 • De Silmarillion

  J.R.R. Tolkien

  Mystieke sprookjes over elfen en mensen in de oorsprong der tijden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Silmarillion

 • De wrede prins

  Holly Black

  Jude (17, ik-persoon) is tien jaar geleden, na de moord op haar ouders, met haar zusjes meegenomen naar elfenland Elfhame. Omdat zij geen magie hebben, worden ze gediscrimineerd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, maar toch laat hij Jude niet koud. Dan wordt Jude door de broer van de prins ingeschakeld als spion. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wrede prins

 • De nieuweling

  Taran Matharu

  Weesjongen Fletcher (15) komt te werken in een smederij. Hij blijkt een bijzondere gave te hebben: hij kan demonen oproepen. Als hij moet vluchten, komt hij terecht op de Vocans Academie, een school waar jongeren van adel worden opgeleid tot strijdmagiër tegen de orks. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De nieuweling

 • De muziek van de stilte

  Patrick Rothfuss

  Auri is een jonge vrouw die woont in het ondergronds gangenstelsel onder de Universiteit. Ze bereid zich voor op de komst van 'hem'.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De muziek van de stilte


Boek van de maand

Midnight Sun

Stephenie Meyer

Edward (ik-persoon) en Bella zijn erg verliefd. Maar Edward is ook een moordlustige vampier, die tot alles bereid is om Bella te veroveren. Hij schroomt niet om klasgenoten van Bella op te offeren om zijn doel te bereiken.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken