Excel les voor beginners - Online

20 april 2021, van 19:00 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis, je moet je wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Spreadsheets (Excel) helpen je overzicht te houden. Kunnen werken in Excel geeft je handvatten in zowel je professionele als je privé leven. Het is een skill waar je je hele leven lang veel aan hebt.

Je kunt straks zelf aan de slag met excel of een ander spreadsheet programma omdat je begrijpt hoe ze werken. Je kunt je eigen sommen maken in spreadsheets, data ordenen, formules lezen en maken, en mooie tabellen maken.

Hoe?

We gaan de absolute basis behandelen: Waar is het handig voor? Wat is een cel? Hoe zet je gegevens in Excel? En dan gaan we meteen zelf aan de slag met invoeren, sorteren en sommen maken.
We werken trouwens niét in excel maar in google spreadsheets, dat is een soort online Excel.

  • Door wie: Sanne Bloem, duizendpoot en o.a. docent spreadsheet les, zoom-facilitator en autocue operator. 
  • Voor wie: Iedereen die benieuwd is naar de mogelijkheden van spreadsheets en zijn skill set wil uitbreiden. 
  • Nodig: Computer met internet, verder niets. We werken met een online spreadsheet dus je hebt zelfs geen excel nodig. Voorkennis is niet nodig.
  • Duur: 4 lessen van 1,5 uur
  • Waar: De training is online met Zoom. Heb je nog geen ervaring met online workshops en wil je extra hulp, geef dit aan op het aanmeldformulier. 
  • Wanneer: De workshop bestaat uit 4 lessen op dinsdagavond: 20 april, 4, 11 en 18 mei (let op: 27 april is er geen les i.v.m. Koningsdag). 

De Inloopschool

Deze workshop is onderdeel van de Inloopschool, gratis workshops en trainingen voor Capellenaren en Krimpenaren. Kijk voor het volledige aanbod op bibliotheekaandenijssel.nl/inloopschool

 

Misschien ook interessant?

Over Sanne Bloen

"Ik ben groot fan van spreadsheets, met name online spreadsheets. Ze helpen je overzicht te houden en overzicht geeft controle en rust. Dat gun ik iedereen, daarom help ik graag beginners over die eerste drempel heen.Mijn workshops zijn altijd met ruimte om jezelf te zijn, zowel voor deelnemers als mijzelf. We durven fouten te maken én er is ruimte om te lachen."

Naast deze workshop doet Sanne veel verschillende dingen. Ze creëert plekken waardoor mensen dingen gaan maken. Ze helpt mensen scheurkalenders te maken, maakt zelf ook een (fijne) scheurkalender 2022. Ze is ook zoom-facilitator en autocue operator.

Voor meer informatie: sannebloem.nl.