Cultuurcafé Krimpen

5 juli 2021, van 19:30 tot 21:15 | de Tuyter

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Frank Krake en Hannelore

Frank Krake spreekt in het Cultuurcafé over “Hannelore, het meisje uit de sekte”.

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte "Gemeente Gods', waar haar ouders actief lid van waren. Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf ‘Profeet' noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.

Toen het einde nabij leek ‘ontvoerden' ze Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon.

Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.

Tijdens deze avond zal Frank Krake Hannelore interviewen. Aan de hand van extra beeldmateriaal dat niet in het boek is opgenomen wordt je meegenomen in haar (levens)verhaal en de totstandkoming van het boek.

Na afloop is er een boekenverkoop waarbij u het boek kunt laten signeren.

Over het Cultuurcafé

Het Cultuurcafé bestaat sinds enkele jaren en is bedoeld als inspiratie – netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur in Krimpen. Het Cultuurcafé wordt georganiseerd door Synerkri in samenwerking met Muziekschool Krimpen, Streekmuseum Krimpenerwaard en Bibliotheek aan den IJssel.  

Deelname

In de ontmoetingsruimte en in de theaterzaal van de Tuyter wordt 1,5 meter aangehouden, tenzij u uit 1 gezin komt. Bij binnenkomst handen ontsmetten en mondkapje op in de gangen. Graag aanmelden via de link en aantal personen (wel/ niet uit 1 huishouden) doorgeven.  

Meld je aan!

Het Cultuurcafé Krimpen is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Stuur een e-mail onder vermelding van Cultuurcafé, je naam en het aantal personen dat je wilt komen naar mariska@synerkri.nl.