Scheidingsspreekuur

19 november 2020, van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Bibliotheek Capelle Centrum | Anna Maria van Cappellen kamer 1e verdieping

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Welzijn Capelle organiseert scheidingsspreekuren waarbij het kind centraal staat.

Scheidingen gaan vaak gepaard met een hoop geregel, uitzoekwerk en emoties. Het valt niet mee om alle informatie op een rij te zetten en te bedenken wat het beste is voor iedereen. Voor ouders, kinderen en professionals is er nu het scheidingsspreekuur. Het kind staat hierin centraal.

Mensen die overwegen te scheiden of gescheiden zijn, zitten soms met vragen. Hebben wij echt alles geprobeerd? Hoe vertel ik het aan mijn partner of kinderen? Hoe verlopen de procedures? Kan ik wel financieel zelfstandig zijn?  

Voor wie?

Zowel (groot)ouders, kinderen (vanaf 12 jaar), kinderloze partners als professionals kunnen bij het scheidingsspreekuur terecht met vragen op financieel, juridisch, psychosociaal of pedagogisch gebied. Voor, tijdens of na een scheiding. Het spreekuur wordt bemand door een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle en/of een jeugd- en gezinscoach van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De informatie wordt vanuit alle invalshoeken bekeken waarbij het kind centraal gesteld wordt.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Capelle, 010 - 707 49 00, iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Capelle voeren het project Kind Centraal uit in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel. Het spreekuur is onderdeel van dit project.

Coronamaatregelen

  • Vanwege aangescherpte maatregelen geldt er een registratieplicht (naam, email-adres en telefoonnummer) t.b.v. bron- en contactonderzoek. Gegevens worden 2 weken bewaard.
  • Het gebruik van een mandje en een mondkapje is verplicht voor alle bezoekers van de bibliotheek.