Schrijversdag

30 oktober 2021, van 10:00 tot 16:00 | Bibliotheek Capelle Centrum

Inspirerende Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer.

Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven.

Op zaterdag 30 oktober a.s. van 10:00 tot 16:00 uur vindt in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle weer een Schrijversdag plaats. Het thema voor deze Schrijversdag is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijversvak.

Ontmoet een schrijver

Tijdens deze Schrijversdag zijn er verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Workshops

Gedurende de dag zijn er verschillende workshops te volgen. Schrijf je vast in voor één of meerdere van deze workshops om zeker te zijn van een plekje. 

10.30 – 11.15 u    Verhalen vertellen en theater voor de jeugd door Peter Lems

11.30 – 12.15 u    Hoe schrijf ik liedjes? door John Collee

13.30 – 14.10 u    True crime door Arie Mudde

14.15 – 15.00 u    Hoe word je een schrijver / waarom schrijf je? door Bianca van der Reijden

15.15 – 16.00 u    Spelen met Taal door José van Rosmalen

Schrijfwedstrijd

Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Eregalerij

In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van Capelse en Krimpense schrijvers: de eregalerij. Dit is een plek waar de Capellenaar en de Krimpenaar niet alleen zijn historische, maar ook zijn literaire woonomgeving kan ervaren. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken. Ken je of ben je een schrijver, laat het ons weten! Wellicht prijkt jouw boek binnenkort bij ons in de collectie.

De Schrijversdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.