Ontmoet Susan Smit

26 november 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Ontmoet Susan Smit, schrijver van 'Vloed'

Susan Smit

Susan Smit beschrijft in haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die dit jaar verscheen bij uitgeverij Lebowski, het levensverhaal van weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Carolien van Egmond gaat met Susan Smit in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijke kleine geschiedenis schuilgaat. Susan Smit is schrijver, columniste en veelgevraagd spreekster. Voor de historische roman Vloed (2010) ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.

Ontmoet schrijvers online

Geroutineerde interviewers gaan in gesprek met hedendaagse schrijvers. Stel ook eenvraag of kijk en luister mee. Kijk hier voor het volledige overzicht. 

Na een succesvolle eerste editie starten we op 5 november met een nieuwe reeks, dit keer rond het thema familiegeschiedenis’ De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Aan den IJssel.

Aanmelden

Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere webinars.