Taalentjes

10 april 2018, van 19:00 tot 22:00 | Obs Kortland, Ouverturelaan 105 2926PT Krimpen aan den IJssel

Kosten: € 20,00 | € 15,00

(digi)taal en het jonge kind

Op dinsdag 10 april organiseert Bibliotheek aan den IJssel een avondvullend, informatief programma gericht op taalontwikkeling en digitale vaardigheden van het jonge kind van 0 tot 6 jaar.

Taalentjes is bedoeld voor professionals die werken met en voor jonge kinderen en hun ouders, die werkzaam zijn in Krimpen en Capelle aan den IJssel. Het doel is deze groep te informeren over meerdere onderwerpen rondom (digi)tale vaardigheden en het jonge kind zodat ze toegerust met meer of actuelere kennis en mogelijkheden voor doorverwijzing of ondersteuning naar huis gaan.  

Programma

Vanaf 19:00 uur Inloop
19:30 uur Introductie Taaldans door Esther Erdtsieck
19:45- 20:30 uur Informatieve sessie 1
20:30-20:50 uur Pauze
Taalambassadeur aan het woord
21:00-21:45 uur Informatieve sessie 2
Einde 22.00 uur

Je kunt twee van de vier sessies bijwonen

'Jij kan het ook!'
Drama-oefeningen gericht op de ontwikkeling van woordenschat en het aanleren van een luisterhouding. In deze actieve workshop laat dramacoach Esther Erdtsieck-Blaaser de deelnemers diverse drama-opdrachten uit het boek ‘Jij Kan Het Ook!’ ervaren. Het boek zal die avond ook te koop zijn.

Hoe herken je laagtaalvaardige ouders en hun kinderen?
De taalvaardigheid van ouders heeft directe invloed op die van hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat professionals leren hoe ze laagtaalvaardigheid kunnen signaleren en welke mogelijkheden er zijn om ondersteuning te bieden. Projectleider Voorleesexpress Patricia Van Schaick deelt haar kennis en wordt bijgestaan door ervaren logopedist Jolanda de Slegte.

De Mediadiamant, mediaopvoeding voor kinderen
Hoe gebruiken kinderen online media en hoe ga je hier als professional mee om? Met de Mediadiamant komt het mediagebruik met kinderen van 0-6 jaar aan de orde. Ellen van Schie is mediacoach bij Bibliotheek Rotterdam en geeft bruikbare tips!

De rol van cultuur in opvoeding van jonge kinderen
Wanneer je elkaars cultuur niet kent is communiceren soms lastig. Jannie Limburg van Peervis geeft trainingen over interculturele professionaliteit om je bewust te maken van je eigen cultuur en die van anderen, met als doel interculturele bruggen te bouwen en inspirerende samenwerking mogelijk te maken tussen mensen.
www.peervis.net

De informatieve avond is mede mogelijkgemaakt door de VoorleesExpress

Kosten

Deelname kost € 20,00, inclusief koffie en thee. Ben je werkzaam op een Capelse of Krimpense school met een ‘de Bibliotheek op school’ of bij KindeRdam in Krimpen aan den IJssel? Dan betaal je slechts € 15,00.

Informatie

Wil je meer informatie? Mail dan naar Erica Ringelberg teamleider de Bibliotheek op school: e.ringelberg@bibliotheekaandenijssel.nl