Scheidingsspreekuur

10 oktober 2019, van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Capelle Centrum

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Welzijn Capelle organiseert scheidingsspreekuren waarbij het kind centraal staat.

Scheidingen gaan vaak gepaard met een hoop geregel, uitzoekwerk en emoties. Het valt niet mee om alle informatie op een rij te zetten en te bedenken wat het beste is voor iedereen. Voor ouders, kinderen en professionals is er nu het scheidingsspreekuur. Het kind staat hierin centraal.

Mensen die overwegen te scheiden of gescheiden zijn, zitten soms met vragen. Hebben wij echt alles geprobeerd? Hoe vertel ik het aan mijn partner of kinderen? Hoe verlopen de procedures? Kan ik wel financieel zelfstandig zijn? Bewoners en professionals van de gemeente Capelle aan den IJssel die te maken krijgen met een (echt)scheiding, kunnen binnenkort onafhankelijk en persoonlijk advies krijgen op twee plekken in Capelle aan den IJssel: het Gezondheidscentrum Spoorlaan en de bibliotheek.

Voor wie?

Zowel (groot)ouders, kinderen (vanaf 12 jaar), kinderloze partners als professionals kunnen bij het scheidingsspreekuur terecht met vragen op financieel, juridisch, psychosociaal of pedagogisch gebied. Voor, tijdens of na een scheiding. Het spreekuur wordt bemand door een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle en/of een jeugd- en gezinscoach van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De informatie wordt vanuit alle invalshoeken bekeken waarbij het kind centraal gesteld wordt.

Locaties en tijden

  • Gezondheidscentrum Spoorlaan (Spoorlaan 20). Op maandag in de oneven weken van 15.00 tot 17.00 uur.
  • Bibliotheek Capelle centrum, 1e verdieping. Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Vanaf 12 september is het spreekuur in de Anna Maria van Cappellenkamer op de 1e verdieping.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Welzijn Capelle, 010 - 707 49 00, iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Capelle voeren het project Kind Centraal uit in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel. Het spreekuur is onderdeel van dit project.