Bordspellendag in Bibliotheek Capelle Centrum

8 december 2018, van 10:30 tot 14:30 | Stadsplein 39, Capelle aan den IJssel

Kosten: Gratis

Zaterdag 8 december 2018 is het Spellendag bij Bibliotheek Capelle Centrum, voor iedereen van 8 tot 100 jaar oud! Deelname is gratis en er zijn allerhande spellen te spelen, ook kun je komen schaken en is er een break-in box aanwezig (een soort omgekeerde escape room). Voor deze laatste activiteit is aanmelden verplicht.

Skills trainen middels spelletjes

Naast digitale geletterdheid zijn er nog meer vaardigheden belangrijk in de 21st eeuw. Verbaal communiceren bijvoorbeeld, overleggen, samenwerken, geduld hebben, strategische vaardigheden (omgaan met veranderingen en wijzigingen, plannen en organiseren), omgaan met tegenslagen, etc. Deze vaardigheden kun je ook trainen door het spelen van spellen! Daarnaast is het een sociale bezigheid en kun je dit met allerlei leeftijden doen.

Break-in box

Mobiele escape room - Het geheim van Professor Rövers

Wat je op 8 december voor je zult zien staan is een geheimzinnige kist, afkomstig uit de persoonlijke collectie van professor Robin Rövers. Professor Rövers doet als archeologe al jaren onderzoek naar verzetten uit het verleden, zoals de Bataafse opstand en de slag bij Vlaardingen. Kwade tongen beweren dat haar onderzoek inmiddels is veranderd in een krankzinnige obsessie, terwijl anderen geloven dat zij op onverklaarbare parallellen en verbanden is gestuit die niet ontdekt hadden mogen worden.

Hoe het ook zij: enige paranoia is de professor niet vreemd en zij staat er dan ook om bekend haar wetenschappelijk onderzoek op vernuftige wijze te verbergen voor kwaadwillenden. Nu is er al een tijd niets van de Professor vernomen en de universiteit waar zij werkt moet zeer binnenkort de resultaten van haar onderzoek publiceren. Tot nu toe is er echter niemand in geslaagd de kist te openen en het geheim van de Professor te ontrafelen. Lukt het jou wel?

Puzzels moeten worden opgelost en knopen moeten worden doorgehakt om het verhaal tot op te bodem toe uit te kunnen zoeken! De puzzelervaring is geschikt voor 4 tot 6 kinderen van 10-14 jaar (maar is ook leuk voor kinderen en volwassenen samen, dan kan het vanaf 8 jaar).

Met medewerking van spellengroep Phoenix en de Capelse schaakvereniging.

Aanmelden break-in box

Voor de break-in box moet je je aanmelden. Het spel wordt 3x gespeeld, dus meld je aan voor een ronde naar keuze (op het aanmeldformulier) en kom die kist openen op 8 december. We rekenen op je!

Ronde 1: 10:30-11:30

Ronde 2: 12:00-13:00