Ontmoet Suzanna Jansen online!

18 juni 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Ontmoet Suzanna Jansen, schrijver van Het pauperparadijs. Ze wordt geïnterviewd door Gina van den Berg.

Ontmoet schrijvers online

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen tekende het verhaal op van een jongen uit Syrië die door de oorlog zijn gewone leven ziet afbrokkelen en genoodzaakt is te vluchten. Hij moet alles achterlaten en een nieuw bestaan opbouwen.

Gina van den Berg gaat met haar in gesprek over dit actuele onderwerp. Jansen werkte als reseacher voor documentaires van de VPRO en VRT. Later als correspondent voor het Belgische Dagblad De Morgen en als freelancer voor onder andere NRC Handelsblad, HP/deTijd en Opzij. Eerder schreef ze Het pauperparadijs, dat een onverwachte bestseller werd. De theatervoorstelling stond gepland voor deze zomer, maar is vanwege de huidige situatie helaas verplaatst naar 2021.

Zeven donderdagen, zeven bibliotheken, zeven schrijvers

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De komende weken praten we met:

  • Alex Boogers 21 mei
  • Paulien Cornelisse 28 mei
  • Splinter Chabot 4 juni
  • Marijke Schermer 11 juni
  • Suzanna Jansen 18 juni
  • Eva Vriend 25 juni
  • Esther Gerritsen 2 juli

Aanmelden

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur. 

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.