Ontmoet Paulien Cornelisse online!

28 mei 2020, van 19:30 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Paulien Cornelisse – schrijfster van ‘Japan in honderd kleine stukjes’ - 28 mei online! Zij zal worden geïnterviewd door Elfie Tromp.

Ontmoet schrijvers online

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij en die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in Japan in honderd kleine stukjes. Cornelisse houdt vooral van de gedetailleerde dingen, van klein gepriegel en in Japan is dat alomtegenwoordig. Elfie Tromp gaat met haar in gesprek over haar verzameling, over de Japanse taal en over gekkigheden die het land ook kenmerken.

Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Ze maakt voor de VPRO de televisieserie Tokidoki, waarvan het tweede seizoen vanaf 17 mei 2020 zal worden uitgezonden. Ze heeft een column op de voorpagina van de Volkskrant en ze schreef de boeken Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, De verwarde cavia en Taal voor de leuk. Ze werd maar liefst drie keer genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Zeven donderdagen, zeven bibliotheken, zeven schrijvers

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De komende weken praten we met:

  • Alex Boogers 21 mei
  • Paulien Cornelisse 28 mei
  • Splinter Chabot 4 juni
  • Marijke Schermer 11 juni
  • Suzanna Jansen 18 juni
  • Eva Vriend 25 juni
  • Esther Gerritsen 2 juli

Aanmelden

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur. 

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.