De Duurzame dag

30 november 2019, van 11:00 tot 15:00

Kosten: Gratis (Kosten lezing De eetbare tuin: €5,00 en €3,50 bibliotheekleden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De maand november staat in het teken van Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft Bibliotheek aan den IJssel tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers. Daarnaast organiseert de bibliotheek op 30 november in Krimpen een dag rondom het thema duurzaamheid, met verschillende activiteiten: de Duurzame dag.

De eetbare tuin

13:00 uur tot 15:00 uur

Tijdens de Duurzame dag geeft de Moestuinman een lezing over voedselbossen, eetbare siertuin en natuurlijk moestuinieren. Tijdens deze lezing vertelt Max de Corte (Moestuinman) je er alles over. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Je leert over wat een gezonde bodem is, hoe natuurlijk plaagbeheer werkt en dat met de natuur mee werken/tuinieren je veel werk kunt besparen!Max de Corte is een Permacultuur en Voedselbos expert uit Rotterdam. Hij is daar 10 jaar geleden begonnen met buurtmoestuinen, heeft 5,5 jaar gewerkt op een tuinderij waar samen met vrijwilligers groenten werden geteeld voor de voedselbank en is 7 jaar geleden gaan pionieren met ontwerp, aanleg en beheer van voedselbossen.
Aan deze lezing zijn kosten verbonden: €5,00 of €3,50 voor bibliotheekleden.

Repair Kid

11:00 uur tot 15:00 | Gratis

Eerst alles lekker slopen en goed bekijken en dan maken we er kunst van!
Repair Kid is een reizende, kleurrijke caravan die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Het is de bedoeling dat de kinderen met de restanten kunst maken, om te laten zien dat echt helemaal NIETS hoeft te worden weggegooid. Kom je ook mee kunst of sieraden maken van oude stekkertjes, schroefjes, draadjes en knopjes?